De onmisbare rol van kabelbruggen

De onmisbare rol van kabelbruggen
22 april 2024
De onmisbare rol van kabelbruggen

De onmisbare rol van kabelbruggen

Tegenwoordig zijn kabels en bekabelingssystemen essentieel. Onze wereld draait op technologie en alles daaromheen wat een probleemloze verbinding mogelijk maakt. Denk daarbij aan multimedia of simpele stroom... De communicatie in onze moderne levens functioneert alleen met snoeren, kabels en verbindingen. Niet alleen bij ons thuis, maar natuurlijk op alle werklocaties en ons vermaak buitenshuis, op evenementen en bouwplaatsen. Draadloos is nog lang niet overal mogelijk en zonder adequate bescherming lopen kabels het risico te beschadigen door verkeer of andere externe factoren. Daarnaast is er het struikelgevaar voor de voetgangers. Hier komen kabelbruggen om de hoek kijken als een praktische oplossing.

Kabelbeschermer of kabelbrug?

Kabelbruggen, worden ook wel kabelbeschermers, kabeldrempels of kabelgoten genoemd. Ze zijn ontworpen om kabels te organiseren en te beschermen tegen beschadigingen. Ook in omgevingen met drukte van (gemotoriseerd) verkeer. De verschillende termen worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen allemaal naar dezelfde essentiële functie: het beschermen en organiseren van kabels. De vervaardiging van kabelbruggen is vaak van duurzaam materiaal zoals rubber of PVC. Deze zijn naast flexibel ook erg sterk, waardoor ze bestand zijn tegen zware belastingen en wisselende weersinvloeden. Kabelbruggen open bij Roege Drempelhulpen kan via contact met ons of onze webshop. Kabelbescherming is bij ons verkrijgbaar in verschillende configuraties, afhankelijk van het aantal kabelgoten dat nodig is en de specifieke behoeften. Een van de belangrijkste functies van bijvoorbeeld kabelbruggen rubber  is het beschermen van kabels tegen schade veroorzaakt door voertuigen, voetgangers of zware hulpmiddelen, die er probleemloos overheen moeten kunnen. Door kabels veilig te geleiden, verminderen ze het risico op struikelen. Dit verbetert niet alleen de veiligheid voor de voetganger, maar vermindert ook mogelijke schade aan de kabels.

Het doel van kabelgoten

Het kabelbruggebruik speelt een grote rol in verschillende sectoren. Overal waar kabels over de grond moeten worden geleid en tegelijkertijd beschermd moeten worden, bieden deze kabelgoten een effectieve oplossing. Ze bieden niet alleen bescherming aan kabels en helpen bij het organiseren en bundelen ervan. Ze verhogen ook de veiligheid voor het passerende verkeer. De algehele esthetiek verbetert zonder rommelige kabels en het struikelgevaar vermindert. Bovendien is kabelbrug installatie en verwijdering gemakkelijk, waardoor ze een voor de hand liggende oplossing zijn voor tijdelijke evenementen of veranderende lay-outs op bouwplaatsen.

Afhankelijk van de vereisten van de toepassing en de omgeving waarin ze worden gebruikt is de kabelbrughoogte variabel. Voor voetgangersgebieden kan een lagere drempelhoogte volstaan om struikelgevaar te minimaliseren, terwijl op plaatsen met (zwaar) verkeer een hogere drempel nodig kan zijn om kabels volledig te beschermen.

Kabelbrug toegankelijkheid

Voor toegankelijkheid voor voetgangers (met beperking of met hulpmiddelen) heeft Roege Drempelhulpen een oplossing in de vorm van kabelbrug drempelhulpen. Deze drempelhulpen zijn voor aan de onderzijde schuin zodat ze precies vallen op de hoek van de kabelbrug. Ze kunnen zelfs vastgezet worden op de kabelbrug en de grond. Bij Roege drempelhulpen kunt u kabelbruggen kopen uit een breed assortiment. Bouwplaats kabelbruggen, kabelgoten voor evenementen of magazijn kabelbeschermers. Onze meest simpele kabelbrug heeft een maximale belasting van 1500 kg en is geschikt om op de stoep te plaatsen, waar er overheen gelopen of gefietst kan worden (bijvoorbeeld voor een kabel van een elektrische auto). Deze kabelbruggen zijn maar 2 cm hoog waardoor ze de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers of voetgangers met een hulpmiddel niet verminderen. Daarnaast verkopen wij grotere kabelbruggen waar u meerdere kabels in kwijt kunt. De grootste heeft kabelgoten (de ruimte voor een kabel) van 90 mm en daarin kunt u tegelijkertijd 2 kabels kwijt. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor bouwplaatsen of evenementen.